Νικίας Αλεξανδρής …ένας πολύτιμος συνεργάτης.

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου

Νικίας Αλεξανδρής

Ο Νικίας Αλεξανδρής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μου συνεργάτες και έτσι πρόσφατα τον επισκέφτηκα στο σπίτι του στη Βάρη, τον φωτογράφισα και του ζήτησα να μοιραστεί μαζί μας δυο πράγματα για τον εαυτό του και για το πώς ξεκίνησε  να ασχολείται με τη φωτογραφία. Είναι σχετικά νέος στο χώρο παρόλα αυτά δεν άργησε καθόλου να ξεχωρίσει το ταλέντο του και η δουλειά του. Είναι από τους πιο δοτικούς και πιο πρόθυμους ανθρώπους να σε βοηθήσουν που έχω γνωρίσει. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας ότι ακριβώς  του ζήτησα… ακόμα και εγώ έμαθα πράγματα από αυτόν που δεν μου τα είχε πει ποτέ στα 4 χρόνια που γνωριζόμαστε!

Νικίας Αλεξανδρής 2

Ένα βράδυ του Αυγούστου του 2010, είχαμε βγει με την τότε γυναίκα μου και κάποιους οικογενειακούς φίλους, στους οποίους ανάμεσα υπήρχε και ένας φωτογράφος. Εγώ είχα ακουμπισμένη στο τραπέζι μια Canon 450D που είχα αγοράσει, παρασυρμένος από τον πατέρα μου ,ο οποίος στα νιάτα του υπήρξε ερασιτέχνης φωτογράφος, και το γονίδιο είχε εισχωρήσει μέσα μου. Δεν είχα ιδέα όμως από φωτογραφίες, και την είχα συνέχεια στο αυτόματο, βγάζοντας μία καλή φωτογραφία στις 200 νομίζοντας ότι έχω γίνει φωτογράφος.

Νικίας Αλεξανδρής 3

Καθώς ήταν βράδυ λοιπόν, η μηχανή, όντας ημιεπαγγελματική ακόμα και για την εποχή της, δεν μπορούσε να βγάλει στο αυτόματο καλό αποτέλεσμα. Με κοιτάζει ο φωτογράφος που πάσχιζα, και μου λέει «γιατί δεν κάνεις μπλα μπλα μπλα;» Δεν κατάλαβα τι ήταν αυτά τα κινέζικα που με ρώτησε, και καθώς είδε την απορία και το χάος στο βλέμμα μου, την πήρε στα χέρια του, έκανε κάτι μαγικά, πάτησε κάτι κουμπιά και γύρισε κάτι ροδέλες, και έβγαλε μία φωτογραφία. Κοίταξα την οθόνη της μηχανής και δεν πίστευα στα μάτια μου!… Ήταν μια υπέροχη φωτογραφία που έβγαζε ακριβώς αυτό που ήθελα κι εγώ να βγάλω! «Η μηχανή μου το έβγαλε αυτό;;;;» Αμέσως θέλησα να μάθω περισσότερα!

Νικίας Αλεξανδρής 4

Ο καιρός που ακολούθησε δεν ήταν καλός για την προσωπική μου ζωή, καθώς ακολούθησε ένα διαζύγιο! Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα διαζύγια δεν είναι ευχάριστα, και εγώ δεν ήμουν εξαίρεση! Είχα σχεδόν πέσει σε κατάθλιψη, είχα χάσει το χαμόγελό μου και την όρεξη μου! Ήμουν στο άδειο μου πλέον διαμέρισμα στη Βάρη όπου και γεννήθηκα και μεγάλωσα, και ένιωθα κι εγώ άδειος! Προσευχόμουν στο Θεό για να μου δώσει την παρηγοριά Του, όμως δεν ήμουν έτοιμος να τη δεχτώ! Αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι μόνος μου, στην Πάρο, το μέρος που επί πολλά χρόνια αποτελεί το ησυχαστήριό μου και τον αγαπημένο μου προορισμό  -τον οποίο πλέον μπορώ να εκτιμήσω και φωτογραφικά, κι εκεί είχα την ευκαιρία να παλέψω με τον εαυτό μου και τις σκέψεις μου! Εκεί αποφάσισα πως κάτι πρέπει να κάνω, δεν μπορούσα να μείνω έτσι…

Νικίας Αλεξανδρής 5

Είχα ακούσει για κάποια μαθήματα φωτογραφίας, και πήγα από το χώρο εκεί να μάθω περισσότερα. Οι ιδιοκτήτες αμέσως με κέρδισαν, ζήτησαν να δουν δουλειά μου, και πολύ γρήγορα έγιναν φίλοι μου! Ξεκίνησα τα μαθήματα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, και ανακάλυψα πολλά περισσότερα πράγματα! Ένιωσα πως μπήκα σε ένα καινούργιο κόσμο, τον οποίο όσο περισσότερο εξερευνούσα, τόσο περισσότερο μου άρεσε! Ένιωσα πως μπορούσα με κάθε μία φωτογραφία μου, να διηγηθώ μια ιστορία! Και το πιο ωραίο ήταν πως η κάθε φωτογραφία, είχε διαφορετική ανάγνωση από κάθε θεατή… Είχα ενθουσιαστεί!!

Νικίας Αλεξανδρής 6
Πολύ γρήγορα, ανακάλυψα πως το αγαπημένο μου θέμα είναι ο άνθρωπος! Χωρίς να θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα είδη φωτογραφίας, είδα πως το πορτρέτο, και δη το πορτρέτο που έχει να πει μια ιστορία, πορτρέτο με κάποιο concept δηλαδή, αποτελεί για μένα το είδος που μπορεί να δώσει τα πιο έντονα συναισθήματα! Όμορφα ή άσχημα, θα είναι πάντα έντονα! Μου αρέσει πολύ να αιχμαλωτίζω το συναίσθημα που έχει εκείνη την ώρα ένα παιδί, ένας παππούς, μια γυναίκα, απλοί καθημερινοί άνθρωποι του σήμερα, αλλά και μια γυναίκα από τη δεκαετία του 50, ένα ξωτικό από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μία χορεύτρια που χορεύει στη σκόνη, και μία γυναίκα που έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία!… Μου αρέσει να βάζω τον θεατή μέσα στο concept, μέσα στη φωτογραφία, και να τον κάνω να μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του σε μια γωνιά στο σκηνικό, και να αισθάνεται όπως ο εκάστοτε ήρωας της φωτογραφίας!

Νικίας Αλεξανδρής 7

Κάποιες από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες του είναι οι παρακάτω…

10407742_418955891625713_2681749938644490683_n

10733854_10152764602090837_1927651270175135281_o

457481_10150793563630837_1221680921_o

 

Περισσότερη δουλεία του μπορείτε να δείτε στις σελίδες του…

https://www.facebook.com/NikiasPhotography/

www.nikiasphotography.gr

 

Φωτογραφίες : Νίκη Ηλιοπούλου

 

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου