Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 1

Η Μόδα το 1950 μεταβάλλεται σημαντικά από την αρχή μέχρι το τέλος της. Δεν είναι τόσο ακραία, όπως η δεκαετία του 60, όμως είδε την εισαγωγή πολλών νέων στυλ.

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 2

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 3

Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να αισθάνονται λίγο περισσότερη ελευθερία  όταν ήρθαν στη μόδα περισσότερες επιλογές. Δεν αισθανόντουσαν πλέον σαν να έπρεπε να συμμορφώνονται με μια συγκεκριμένη εμφάνιση για ορισμένες περιστάσεις.

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 4

Σε μερικές κυρίες άρεσε πολύ η άνετη και συμμαζεμένη γραμμή φορεμάτων ενώ άλλες κυρίες προτιμούσαν τα όχι μεσάτα φορέματα, που συχνά αναφέρονται ως «φορέματα σακί».

Τα πρώτα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους ιστορικούς της μόδας ως μια μεταβατική περίοδο.

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 5

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 6

Θα σας ταξιδέψω και ακόμα λίγο πιο πίσω στον 19ο αιώνα όπου επικρατεί η ρομαντική ομορφιά που μου μοιάζει πολύ οικία με τη δεκαετία του 50 τον αμέσως επόμενο αιώνα! Μάτια μελαγχολικά… ματιές στο άπειρο. Ο ρομαντικός θεατής βυθίζεται πιο αυθόρμητα σ’ ένα σύμπαν περιπλανήσεων και σκέψεων, εγκαταλείπεται στους ποιητικούς τόνους, στις εκπληκτικές συγκρούσεις με μια ζωή μυστική που αποκαλύπτεται ξαφνικά. Τα « παιδιά του αιώνα» καλλιεργούν το όνειρο, απογοητευμένα ασφαλώς από μια πραγματικότητα που η επανάσταση δε μπόρεσε να αλλάξει. Γοητεύονται από τις «σκεφτικές φυσιογνωμίες, εκείνες που τα μάτια τους είναι γεμάτα μελαγχολία, αυτές που σου επιτρέπουν να «αγναντεύεις» τον κόσμο μέσα από το ονειροπόλο βλέμμα τους.

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 7

Η μόδα «αγοροκόριτσο», τον 19ο αιώνα επιβεβαιώνει την αλλαγή. Παγίωσε μια σιλουέτα και μια εμφάνιση που βρίσκονταν οι ίδιες σε πλήρη ανάπτυξη: η «μακριά» γραμμή, το λεπτό μακιγιάζ, τα κοντά μαλλιά. Τα περιοδικά μόδας συνοδεύουν αυτή την αργή μετατόπιση, αντιπαραβάλουν την κομψότητα με τη δραστήρια ζωή, την ομορφιά με την κούραση, την εργασία, παρουσιάζοντας μια γυναικεία καθημερινότητα διαμερισμένη σε μια διπλή όψη, αυτό το «χαρακτηριστικό γνώρισμα της σημερινής ζωής», που συνδυάζει επάγγελμα και φροντίδες ομορφιάς. Η Κοκό Σανέλ λέει ότι εργάζεται για «μια δραστήρια γυναίκα που έχει ανάγκη να αισθάνεται άνετα μέσα στο φόρεμά της». «Ζήστε μια ζωή άντρα αλλά παραμείνετε γυναίκα».

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 8

Το φόρεμα που φοράω θα το πρότεινα για μια ρομαντική βόλτα, για βάφτιση είναι ότι πρέπει ειδικά τώρα το Σεπτέμβρη που θα έχετε πολλές, και φυσικά για μια vintage βραδιά με της κολλητές!!!!

Ένα ταξίδι στην ιστορία της ομορφιάς, ένα ταξίδι στα 50’s 9

Φόρεμα και Ζακέτα ZARA, Παπούτσια  VOI &NOI ,CONVERSE ALL STAR Ξύλινη βαλίτσα Axel, η ομπρέλα είναι αγορασμένη από ταξίδι μου στη Μάλτα.

Φωτογραφίες :

Νικίας Αλεξανδρής

Κώστας Κοσμίδης

 

Make up: Λώις Παπαδοπούλου

 

Hair style : Πέννυ Νικολάου

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου