Το Τζιν Πουκάμισο

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου

Το Τζιν Πουκάμισο 1

Καθώς σκεφτόμουνα τι να γράψω σε αυτό το άρθρο έχοντας στο μυαλό μου και το φωτογραφικό υλικό που είχα, συνειδητοποίησα ότι το πρώτο καρέ με τις φωτογραφίες αλλά ιδιαίτερα αυτή η πρώτη έχει πολύ έντονα τα χρώματα του μπλε του άσπρου και του κόκκινου … σαν να υπονοείται μια γαλλική σημαία μέσα σε αυτή. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μου έντονα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και σκεφτόμενη πόσα μπορεί να κρύβονται πίσω από όλα αυτά, νιώθοντας φυσικά λύπη για τις ψυχές που χάθηκαν στη Γαλλία, αλλά  απορία και αγανάκτηση ταυτόχρονα γιατί κάθε μέρα γίνονται βομβιστικές επιθέσεις και χάνονται ζωές σε άλλες χώρες του πλανήτη, μη δίνοντας τόση προσοχή, μη κάνοντας τόσο ντόρο με τη δικαιολογία « ε εκεί έχουν πόλεμο»… ένοιωσα απλά την ανάγκη να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά το Θεό για τις ειρηνικές μέρες που μου χαρίζει στη χώρα μου!

Το Τζιν Πουκάμισο 2

Το Τζιν Πουκάμισο 3

Είναι πραγματικά ευλογία αυτή τη στιγμή να έχω ελευθερία λόγου και να μιλάω για μόδα και να εκφράζω ελεύθερα τις σκέψεις μου και όχι να ζω με το φόβο αν θα είμαι ζωντανή το επόμενο λεπτό. Νιώθω πραγματικά ευλογημένη και όχι απλά τυχερή που ζω και αναπνέω κάτω από έναν ειρηνικό ουρανό. Που ανοίγω το παράθυρό μου και απολαμβάνω το πέπλο του ήλιου να σκεπάζει τον ορίζοντα μου. Ευχαριστώ το Θεό γιατί δεν ήτανε δική μου επιλογή να γεννηθώ στην Ελλάδα, αλλά Εκείνου το σχέδιο να με βάλει εδώ, σε ένα έθνος ειρηνικό και φιλόξενο. Σε ένα έθνος που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια κρατάει τα σύνορά του ανοιχτά και έχει μια καρδιά υπηρεσίας και προσφοράς σε ανθρώπους που το έχουν άμεσα ανάγκη.

Το Τζιν Πουκάμισο 4

Ξυπνώντας λοιπόν με αυτές τις σκέψεις άνοιξα τη γραφή μου για να μελετήσω και να προσευχηθώ. “Έπεσα’’ λοιπόν στους Ψαλμούς στο κεφάλαιο 91 όπου γράφει ο Δαβίδ : “ Αυτός που κατοικεί κάτω από τη σκέψη του Υψίστου, κάτω από τη σκιά του Παντοκράτορα θα διαμένει. Θα λέω στον Κύριο : Εσύ είσαι η καταφυγή μου και το φρούριό μου, ο Θεός μου, σ’ αυτόν  θα ελπίζω. Επειδή, αυτός θα σε λυτρώσει από την παγίδα των κυνηγών και από θανατηφόρο λοιμό. Με τα φτερά του θα σε σκεπάζει και θα είσαι ασφαλής, η αλήθεια του είναι πανοπλία και ασπίδα. Από φόβο νυχτερινό δε θα φοβάσαι, την ημέρα από βέλος που πετάει άσκοπα. Από θανατικό που περπατάει στο σκοτάδι, από όλεθρο, που ερημώνει μέσα στο μεσημέρι. Μια χιλιάδα θα πέφτουν από αριστερά σου και μια μυριάδα από τα δεξιά σου, όμως, σε σένα δε θα πλησιάζουν. Μονάχα με τα μάτια σου θα θωρείς και θα βλέπεις την ανταπόδοση των ασεβών. Επειδή, εσύ, τον Κύριο, την ελπίδα μου, τον Ύψιστο έκανες καταφύγιό σου, κακό δε θα συμβαίνει σε σένα, και μάστιγα δεν θα πλησιάζει στη σκηνή σου. Επειδή, τους αγγέλους του θα προστάξει για εσένα, για να σε διαφυλάττουν σε όλους τους δρόμους σου. Θα σε σηκώνουν επάνω στα χέρια τους, για να μη προσκόψεις το πόδι σου σε πέτρα. Θα πατήσεις επάνω σε λιοντάρι κι επάνω σε ασπίδα, θα καταπατήσεις λιονταράκι και δράκοντα. Επειδή, έβαλε την αγάπη του σε μένα, γι’αυτό θα  τον λυτρώσω , θα τον υψώσω, επειδή γνώρισε το όνομά μου. Θα με επικαλείται και θα τον εισακούω. Μαζί του θα είμαι στη θλίψη, θα τον λυτρώσω και θα τον δοξάζω. Θα τον χορτάσω από μακρότητα ημερών και θα του δείξω τη σωτηρία μου.

Θα κλείσω με αυτό την εισαγωγή μου και θα σας αφήσω με αυτές τις σκέψεις προχωρώντας  στο θέμα του σημερινού μας άρθρου που είναι το τζίν πουκάμισο! Ευτυχώς που δεν είναι έκθεση του σχολείου για να κοπεί επειδή βγήκα αρκετά εκτός θέματος από την επικεφαλίδα του άρθρου ή ακόμα που δεν είναι άρθρο κάποιου περιοδικού ώστε να μην εγκριθεί από την/τον αρχισυντάκτη/τρια!

Το Τζιν Πουκάμισο 5

Το Τζιν Πουκάμισο 6

Η σύγχρονη ιστορία της μόδας γράφεται σε τζιν καμβά. Το τζιν είναι μια κουλτούρα του “δρόμου”.

Το Τζιν Πουκάμισο 7

 

Το Τζιν Πουκάμισο 8

Όταν λέμε τζιν έχουμε πάντα στο μυαλό μας ένα τζιν παντελόνι, παρόλα αυτά πλέον σε τζιν ύφασμα υπάρχει ότι μπορείς να φανταστείς. Όντως όμως το τζιν ύφασμα ξεκίνησε από παντελόνι και μάλιστα τα πρώτα τζιν φορέθηκαν από εργάτες σε ορυχεία στην Αμερική. Μετά το τζιν έγινε ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα της μόδας που δεν έχασε τη δυναμικότητά του ανά τις δεκαετίες, ίσα ίσα που εξελίσσεται και γίνεται ακόμα πιο ισχυρό σύμβολο του στυλ.

Το Τζιν Πουκάμισο 9

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κομψή αλητεία, την άνεση και την ευελιξία ενός τζιν. Το τζιν δεν έχει φύλλο χρώμα, ηλικία και ταξικούς περιορισμούς. Είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιστορία της μόδας.  Το τζίν είναι το μόνο ρούχο που έχει νικήσει τη φθορά. Όσο πιο φθαρμένο τόσο πιο cool. Το τζιν αποδεικνύει κάτι που ισχύει λίγο πολύ και στους ανθρώπους, αν δεν έχεις ιστορία δεν έχεις μέλλον.

Το Τζιν Πουκάμισο 10

Το Τζιν Πουκάμισο 11

Το Τζιν Πουκάμισο 12

Το Τζιν Πουκάμισο 13

Φέτος το τζιν πουκάμισο είναι πολύ της μόδας και θα το δείτε τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Είναι πιστεύω ένα πολύ δυνατό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας γιατί μπορεί να φορεθεί με τον ανάλογο και σωστό τρόπο όλες της εποχές όπως επίσης με μοντέρνους τρόπους όλο το 24ωρο .

Το Τζιν Πουκάμισο 14

Το Τζιν Πουκάμισο 15

Το Τζιν Πουκάμισο 16

 

Μπορεί να μοιάζει με ένα casual ρούχο μπορεί όμως να μετατραπεί σε ιδιαίτερο και κομψό. Από το Καλοκαίρι κιόλας τα τζίν πουκάμισα στολίζουν τις βιτρίνες και υπόσχονται ότι δε θα φύγουν γρήγορα από τη μόδα.

Το Τζιν Πουκάμισο 17

Το Τζιν Πουκάμισο 18

-Φόρεσε το τζιν πουκάμισο και δημιούργησε ένα vintage ντύσιμο. Μια vintage version θα ήταν αν άφηνες περίπου το 1/3 του πουκαμίσου ξεκούμπωτο και έκανες έναν κόμπο στο τελείωμά του. Συνδύασέ το με μια μεσάτη maxi φούστα ή αν θες να το κάνεις και λίγο country συνδύασέ το με ένα σορτσάκι και τα ανάλογα μποτάκια από κάτω.

– Κούμπωσέ το από το πρώτο κουμπί και συνδύασέ το με μια ζακέτα ή ένα πουλόβερ. Αυτό τουλάχιστον είναι η τελευταία λέξη της μόδας και με το κρύο του χειμώνα η καλύτερη επιλογή.

– Φόρεσέ το με μια ψηλόμεση παντελόνα ή ψηλόμεση φούστα maxi δημιουργώντας  ένα δικό σου boho style.

– Αν πρόκειται να πας στο γραφείο προτίμησε να το συνδυάσεις με ένα δερμάτινο παντελόνι ή ένα μαύρο παντελόνι σωλήνα και φόρεσε χαμηλές γόβες ενώ αν είσαι έτοιμη για ποτό φόρεσε μια ψηλόμεση στενή φούστα μέχρι το γόνατο και προτιμήστε τις ψηλοτάκουνές σας γόβες.

– Ξεκούμπωτο με ένα λευκό ή μαύρο μπλουζάκι είναι ιδανικό για ένα χαλαρό απόγευμα Σαββάτου.

– Φορέστε το εντελώς ξεκούμπωτο πάνω από ένα φόρεμα χωρίς δεύτερη σκέψη αφήνοντάς το να “σταθεί” σαν ζακέτα και να χαρίσει μια μοντέρνα πινελιά πάνω από το φόρεμά σας.

– Αναδείξτε τη rock πλευρά σας φορώντας το με μια μαύρη φούστα με ανοίγματα στο πλάι ή που να είναι κοντή μπροστά και μακριά πίσω συνδυάζοντας τα με τα στιλάτα μαύρα μποτάκια σας, με κορδόνια ή χωρίς που είναι και αυτά πολύ της μόδας φέτος.

Το Τζιν Πουκάμισο 19

Το Τζιν Πουκάμισο 20

Το Τζιν Πουκάμισο 21

Πραγματικά θα μπορούσα να μη σταματάω να σας δίνω ιδέες αλλά νομίζω πως είπαμε πολλά και ήρθε η ώρα να κλείσει εδώ αυτό το άρθρο. Σας φιλώ, θα τα ξαναπούμε σύντομα!!!!

 

Μπότες: TSAKIRIS MALLAS

Πουκάμισα: OWTWO

Παντελόνι : OWTWO

Παντελόνα: OWTWO

Φούστα: Tatu

Ψηλοτάκουνα : FAMOUS

Πλατφόρμες : BSB

Ρολόι: SWATCH

 

Φωτογραφίες: Νικίας Αλεξανδρής

 

Σου άρεσε, δείξε το και στους φίλους σου